Navodilo za uporabo

Kako pripraviti vodno raztopino Lactosil 3.0?

Vsebino vrečke pretresti v posodo, dodati liter neklorirane vode, premešati in dopolniti do želenega volumna ter ponovno premešati.

Kolikšen je rok trajanja Lactosil 3.0 pripravljene raztopine?

  • en delovni dan v hladni vodi • 6 ur pri temperaturi raztopine 30°c.

Kakšno je priporočeno doziranje?

  • enostavno siliranje npr. Koruzna silaža: ena vrečka za 50 ton silaže
  • težavno do srednje težavno siliranje npr. Lucerna, trave: ena do dve vrečki za 50 ton silaže

Doziranje prilagodimo krmi glede na suho snov – fermentativne sladkorje – puferno kapaciteto.

Katere parametre upoštevamo za prilagoditev doziranja?

  1. Enostavno siliranje:

Več kot 3 % topnih sladkorjev v svežem materialu:

Na primer:  koruza, rž, ljuljke, sladkorna pesa

  1. Srednje težavno siliranje:

1.5 – 3.0 % topnih sladkorjev v svežem materialu

Na primer:  trajno travinje, lucerna (40% ss)

  1. Težavno siliranje:

< 1.5% topnih sladkorjev v svežem materialu:

Na primer: sveže leguminozne rastline (detelje)

Na kakšen način nanašamo Lactosil 3.0?

Enakomerno pršimo raztopino po celotni površini silirne mase.

Pozor: mlečnokislinske bakterije niso mobilne!

Kdaj lahko odpremo silos?

  • 40-60 dni po siliranju (običajno)
  • 21-40 dni pri enostavno siliranem materialu
  • 60-90 dni pri težavno siliranem materialu

Kolikšen je rok trajanja Lactosil 3.0?

Lactosil je v originalni embalaži uporaben najmanj:

  • 36 mesecev pri temperaturi -18°c
  • 18 mesecev pri temperaturi < +8°c
  • 6 mesecev pri temperaturi +25°c
  • 48 ur pri temperaturi <+40°c

V primeru, ko je vrečka odprta: iz vrečke iztisniti zrak in vsebino uporabiti tekom delovnega dne.

Tehnična dokumentacija

Letak

Nasveti za uporabo

Video